GenelCilt Bakımı ve Saç BakımıGüzellik

Tarçın Sabununun Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı

Tarçın sabunu tarçın ismini verdiğimiz baharattan yapılır.

Tarçın sabununun hammaddesi olan tarçın bitkisinin biyoloji biliminde ait olduğu bitki ailesi defnegiller familyasıdır.

Tarçın bitkisi her mevsim yeşil kalan bir bitkidir ve aromatik tat verici özelliğinden dolayı gastronomi alanında, gıda sanayisinde, evde güzellik ve temizlik ürünleri imalatında tercih edilen bir ürün haline gelmiştir

Tarçın sabunu üretimi sırasında tarçın bitkisinin kabukları kullanılır ve kullanmış olduğumuz ana madde bu kabuklardan çıkarılır. Tarçın bitkisi üretilirken kabukları rulo biçiminde katlanarak birbiriyle iç içe olacak şekilde üretilir.

Tarçın Sabunu Faydaları Nelerdir?

Tarçın sabunu faydaları olarak şu gibi durumlardan söz edilebilir;

  • Uygulandığı cilde antiseptik bir ilaç işlevi görerek cildin dezenfekte edilmesini sağlar.
  • Cilt üzerinde yer alan yaraları iyileştirir ve Daha önceki zamanlardan kalan sivilce, akne gibi rahatsızlıkların bıraktığı yara izlerinin yavaş yavaş yok olarak kaybolmasını sağlar.
  • Tarçın sabunu sert bir forma sahip ciltlerin yumuşayarak daha sağlıklı bir hal almasını sağlar.
  • Kimi sabun türleri ciltle temas ettiği andan itibaren cilde parlaklık ve canlılık niteliği kazandırır, tarçın sabunu bu türde yer alan bir temizlik ve bakım ürünüdür.
  • İnsan cildi hassas bir dokuya sahiptir. Bu yüzden kişiler kimi zaman temizlik ve bakım ürünlerine ihtiyaç duyabilir, bu ihtiyacın karşılanması hususunda sabunlar özellikle tarçın sabunu çokça tercih edilen bit alternatiftir.
  • Ellerde ve ayaklar başta olmak üzere vücudun pek çok bölgesinde beliren mantar rahatsızlığının önüne geçerek vücudu bu tür mikroorganizmalardan arındırır.

Tarçın Sabunu Ne İşe Yarar?

Tarçın sabunu kullananlar kendilerine sorulduklarında şu nedenleri ileri sürerler:

  • Güneşte fazla kalan ciltler zamanla kararmaya başlar. Tarçın sabunu bu kararan ciltlerin renklerinin açılmasını sağlar.
  • Tarçın keskin ve güzel kokusuyla cilt üzerinde bir parfüm etkisi yaratarak tenin güzel kokmasını sağlar.
  • Tarçın sabunu ayrıca egzama rahatsızlığına da iyi gelerek kişilerin daha sağlıklı bir tene sahip olmalarını sağlar.
  • Tarçın sabunu ayrıca egzama dışında sedef rahatsızlığına da iyi gelir. Bu ürünü  kullanan kişiler eğer ürünü  vücutlarında bu rahatsızlığın belirdiği yerlere düzenli aralıklarla uygularlarsa kısa sürede bu hastalıktan kurtulurlar.

Tarçın Sabunu Nasıl Kullanılır?

Tarçın sabunu kullanımı konusunda dikkatli olunmalıdır. Tarçın sabunu yapısı gereği güzel kokan bir sabundur ama fazla kullanımı sonucu vücutta ağır bir kökü oluşturabilir bu durum kişinin çevresinde yer alan kişileri rahatsız edebilir.

Tarçın Sabunu Günde Kaç Kez Kullanılır

Tarçın Sabunu Günde Kaç Kez Kullanılır?

Tarçın sabununun gün içinde kullanımı sabununun ten üzerinde bırakacağı koku yüzünden ve sabunun içinde yer alan bileşenler gereği 2 defadan fazla olmaması yönündedir. Kullanıcılar sabunu gece yatarken ve sabah kalktıklarında uygun miktarlarda, düzenli aralıklarla kullanırlarsa tarçın sabunundan maksimum verim elde edebilirler.

Tarçın Sabunu Zararları Nelerdir?

Tarçın sabununun zararları arasında şu yan etkilerden siz edilebilir:

  • Fazla kullanımı ciltte uzun süre kalacak olan tahribatlara neden olabilir.
  • Özellikle kış mevsiminde fazla kaçırılması halinde cildin gerilme genliğini arttırarak çatlaklara neden olabilir.
  • Tarçın sabunu fazla kullanıldığında cilt üzerinde tahrişe neden olarak kızarıklıklara sebebiyet verebilir.
  • Üst derinin hemen altında yer alan deri tabakasına girip birikerek o bölgenin hafif şiddette ağrımasına neden olabilir.

Tarçın Sabunu Fiyatı Ne Kadar?

Tarçın sabununun satış fiyatı 20 lira ile 40 lira arasında değişen fiyat aralığına sahiptir. Fiyatlar zaman zaman güncellendiği için satın alırken dikkatli olunmalıdır. Tarçın sabununun fiyatı piyasadaki diğer sabun türleri düşünüldüğünde uygun fiyatlı olarak nitelendirilebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu