Gündem

En Çok Kiraya ve Gıdaya Para Harcıyoruz

İnsanoğlunun yemeye olan düşkünlüğü hiç eksilmeyecek gibi devam ediyor. Artan fiyatların yanı sıra, insanoğlunun iştahı da maalesef ki artıyor. Gıda ve kiraya verilen para ve harcamalar neredeyse başa baş gidiyor. Peki, insana yeterli olabilecek gıda yerine neden daha fazla gıda alışverişi yapılıyor?

 

Araştırmalara göre maaştan en çok para harcanan ihtiyaçların en başında gıdalar geliyor. Bunları yanı sıra, ev sahipleri de bu geçime ayak uydurabilmek için kiralara zam yapıyor. Bu sefer de kiralar artış gösterdiği için, ona verilen para mecburen maaşların büyük bir bölümünü oluşturuyor.

 

 

Kiralar Can Yakmaya Başladı 

 

Ekonomi o kadar yükseldi ki, normal bütçeye göre yapılacak alışverişler artık sıkıntı olmaya başladı. Bunun üzerine kiralar da eklenince, insan kenara para atamaz, birikim yapamaz bir hale geldi. Ev sahipleri kendi derdine düşerken, kiracılar da bir yandan el mahkum kira öderken, bir yandan da sitemler etmeye başladılar.

 

Fakat bunların hiçbirisi çözüme götürmüyor. Kira veren ve yanı sıra evin diğer ihtiyaçları ile ilgilenen kiracılar ev almaya kalkacak olsa, birikim isteniyor. Böyle bir durumda birikim yapmak da imkansız hale geliyor.  Yani kısaca verilen kiralar bel büker hale gelip, geçim sıkıntısına katkıda bulunuyor.

 

Gıdaya Yöneliş Neden Fazla 

 

Reklamlar, sadece ürün tanıtımı değil, onda merak uyandıracak derece de bir sistem oluşturunca, reklamları izleyen herkes önce bu ürünü kim alsa veya kim tatsa derdine düşüyor. Aybaşında kişiler mutfak alışverişine gidince, dönüşte aldıklarına baktıklarında belki de kendileri bile hayret ediyor. Farkına varmadan birçok ürüne yönelen insanlar, her yeni çıkan çeşidi tatmak ve bilmek istiyor. Halbuki bu şekilde bir tavır takınmak yerine, belki de tok gözlü olarak ihtiyaç dahilinde alışveriş yapmak, geçime önemli katkı da bulunabilirdi.

 

İlgili Link: İşsizlik Bunalımını Aşmanın Yolları

 

Elbette ki, yeniliklere açık olmak ve farklı lezzetler tatmak çok güzeldir lakin her şeyde olduğu gibi bunda da belirli sınır olması gerekiyor. Özellikle çocukları özendirecek şekilde dizilen raflar, bu konuya pek de sınır konulmayacağı anlamına geliyor. Bu yüzden en çok harcama yapılan yer, gıda üzerine oluyor.

 

Ekonomi o kadar yükseldi ki, normal bütçeye göre yapılacak alışverişler artık sıkıntı olmaya başladı. Bunun üzerine kiralar da eklenince, insan kenara para atamaz, birikim yapamaz bir hale geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu