Uzman YazılarıSağlıklı Yaşam

Bacoderm Krem

Etkin madde olarak mupirosin içeren Bacoderm krem beyaz renge sahip tüpler içerisinde bulunur. Yalnızca cilt üzerinde kullanılmak üzere üretilen bir antibiyotiktir ve bakteriyel cilt enfeksitonu bulunan durumlarda tedavi amaçlı kullanılır. Bacoderm krem cilt üzerine uygulandığı zaman döküntü, şişme ya da bölgesel olarak ağrı gibi reaksiyonlar geliştiği takdirde ilacın kullanılması bırakılıp, durumun doktora izah edilmesi gerekir. Bunun yanında, polietilen glikol ya da mupirosine karşı bir hassasiyet durumu varsa ilacın kullanılması uygun değildir. Böbrek hastalığı varsa ilaç kullanılmamalıdır ve hasarlı ya da çatlamış geniş bir bölge olması halinde bu kısımlara uygulanmamalıdır. Bacoderm krem göz ya da burun mukozası ile temas halinde olmamalıdır.

Bacoderm Krem Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yanlışlıkla Bacoderm krem göz ile temas halinde bulunduğu zaman bol su ile dikkatli bir şekilde yıkanmalıdır. Kullanım süresi içerisinde herhangi bir rahatsızlık hissi belirirse kremin kullanımı kesilmelidir. Uygulanan bölge su ile yıkanmalı ve gerekirse doktor ile görüşülmelidir. Bacoderm farklı krem ya da merhemler ile karıştırılmamalıdır. Aksi takdirde, Bacoderm krem etkisini tam anlamıyla göstermeyebilir. Genellikle günde bir ya da iki defa ve on gün boyunca kullanımı gerekir. Ancak kişinin kullanması gereken en doğru şekli doktor belirleyecektir. Aksi belirtilmediği sürece on günden daha uzun bir süre zarfında tedaviye devam edilmemelidir.  Uygulama şekli ise az miktarda, ilgili bölgeye sürülmelidir. Gerektiği zaman pomadın sürüldüğü kısım örtü ile örtülebilir.

Bacoderm Krem Yan Etkileri

Bacoderm Krem Yan Etkileri

Bacoderm krem uygulamadan önce ve sonra ellerin yıkanması önemlidir. İçerisinde bulunan maddelere karşı Bacoderm krem uygulayan kişiler çeşitli hassasiyetler meydana gelebilir. Yaygın olarak görülen yan etki olarak uygulanan alanda yanma hissi görülebilir. Yaygın olarak görülmeyen yan etkiler ise eritem, kaşıntı ve uygulanan alanda bölgesel şekilde gerçekleşen batma, kuruma gerçekleşebilir. Bunun yanında, pomad bazına ya da mupirosine karşı deride alerjik reaksiyonlar gözlenebilir. Oldukça seyrek görülen yan etkiler ise sistematik alerjik reaksiyonlar olarak oluşabilir. Bacoderm krem ile gerçekleşen yan etkiler çoğu zaman hafif olarak gerçekleşir. Oldukça az kişide istenmeyen yan etkilerin oluşumu gözlenmiştir. Bunlar kaşıntı, deride kızarıklık, yanma hissi, batma ve karıncalanmalardır. Döküntü, şişme ya da ağrı vücudun alerjik olarak verdiği cevapladır.

Bacoderm Krem Cilt Üzerindeki Etkisi

Bacoderm krem, staphylococcus aureus ve streptococcus pyogenes ismindeki mikropların sebep olduğu birtakım cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek amacıyla ciltte kullanılacak olan reçeteli bir kremdir. Krem, lokal antibiyotikler adını alan bir ilaç sınıfına aittir. Kremin üç aylıktan daha küçük olan bebekler için güvenli veya etkili olup olmadığı hakkında herhangi bir bilgi yoktur.  Mikropların cilt üzerinde büyümesini engellemek için uygulanan Bacoderm krem etkili bir antibiyotiktir. Cilt üzerinde uygulama yapılması için kullanılmalıdır.  Bu ilaç, İmpetigo ya da ciltteki “staph” enfeksiyonu türündeki cilt enfeksiyonlarının iyileştirilmesini sağlamak amacıyla kullanılan bir kremdir. Bu krem, enfekte kesikleri ya da yaraların tedavi edilme için de kullanılabilen kremdir.

Bacoderm Krem İçerisinde Bulunan Maddeler

Bir antibiyotik sınıfına ait olarak bulunan Bacoderm krem, bazı mikropların oluşmasını durdurur. Kremin içerisinde setil alkol ve setosterail alkol yer alır. Bu nedenle, cilt üzerinde kontakt dermatit gibi lokal cilt alerjileri gözlenebilir. Bacoderm krem kullanım esnasında diğer bir ilaç, krem, reçeteli ilaç veya reçetesiz ilaç kullanılması uygun değildir. Bu kremi kullanmaya başlamadan önce kullanılmakta olan reçeteli ilaçlar veya reçetesiz ilaçlar hakkında doktora bilgi verip, bu doğrultuda hareket edilmelidir. Doktorun belirttiği süreler içerisinde Bacoderm krem kullanılmalıdır. Kremin kullanımını erkenden bırakmak doğru değildir. Bu durum enfeksiyonunun ciltten tamamen temizlenememesine neden olabilir.

Bacoderm Krem Doz Uygulaması Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüzün, dudakların, dil bölgesinin, boğaz ve çevresinin şişmesi, vücudun her yerinde gelişen döküntü, nefes darlığı ya da hırıltılı solunum, baş dönmesi gibi durumlar çok ciddi yan etkilerdir. Bunun yanında, kalp atışında hızlanma ya da göğüs sıkışması, göz tahrişi gibi alerjik reaksiyonlar oldukça ciddi bir durumun habercisi olabilir ve ilaç kullanımı bırakılmalıdır. Devamında ise zaman kaybedilmeden doktora gidilmesi önemli bir konudur. Doz olarak Bacoderm krem kullanırken fazla doz kullanımları olası değildir. Ancak normal ölçülerden daha fazla Bacoderm krem kullanıldığı zaman doktor ya da eczacı ile konuşulması doğru olur. İlacın sürülmesi unutulduğu zaman, hatırlandığı an kremin sürülmesi gerekir. Ancak, unutulan dozların dengelenmesi gerektiği düşüncesiyle çift doz uygulaması yapılmamalıdır.

Bacoderm Kremin Etkili Olduğu Cilt Sorunları

Bacoderm krem, ciltte oluşmuş yaralanmalar sonucu veya dikiş atılan yaranın üstünde de kullanılabilir. Çarpma, burkulma, düşme yırtılma, yaralanma sonucunda cilt üzerinde oluşum gösteren bakterilerin yaralar üzerindeki etkisini sonlandırmak için kullanılır. Sivilce ve aknelerin tedavisi için de sıklıkla kullanılan Bacoderm krem çıban, kıl kökü iltihabı, siyah nokta, lezyonlar, cilt apsesi, iltihaplı sivilce oluşumu gibi durumlarda da kullanımı mümkündür. Aynı zamanda gerçekleştirilmiş olan ameliyatlar sonrası süreçte, cilt üstündeki ameliyat yaralarının iyileşmesi, dikiş yaralarının tedavi edilmesi için de yaygın olarak tercih edilen bir krem olan Bacoderm etkili bir antibiyotik ilaçtır. Bacoderm krem cilt üstündeki bu yaraların iyileşmesini sağlar. Ayrıca, sivilce, akne, siyah nokta gibi sorunları da gidererek kişinin cildinde olumlu etkiler yaratır.

Bacoderm Krem Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Kişilerin mevcut cilt sorunu üzerine uygulanan Bacoderm krem uygulanmadan önce ellerin temiz olması gerekir. Doktor, hastaya uygulama sonrasında problem olan bölgenin açık kalmasını ya da temiz bir gazlı bez ile kapatılmasını söyleyecektir. Krem sürüldükten sonra ellerin yeniden yıkanması önemli bir konudur. Kişiye rahatsızlık verecek herhangi bir etki yaşandığı zaman doktor ile iletişime geçmek gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu