DekorasyonGenel

2021 Yatak Odası Dekorasyon Trendleri

Evin en önemli ve en çok kullanılan yaşam alanlarından bir tanesi de yatak odalarıdır. Bundan ötürü, yatak odalarının stili de, her yıl farklı bir moda ile çeşitli seçeneklerle değişmektedir. Yatak odası diğer odalardan, biraz daha önceliklidir denilebilir. Çünkü sabah ilk bu oda da uyanılır ve doğal olarak odanın enerjisi insanlara geçebilir. Yatak odasına modern parçalar katmak, sizin ve odanın havasını değiştirebilir.

 

Bir kaç senediryatak odası dekorasyonların dadeğişik tarzlarla karşılaşılmaktadırDaha sade ve farklı olan renkleryine sade dekorasyonlardan oluşmaktadır. Pike takımı gibi seçimlerde her zaman mutlaka açık tonları seçmek gerekir. Böylece ortamlar daha aydınlık ve ferah hissettirir.

 

 

2021 Yatak Odası Dekorasyonu Çok Renk Modası

 

Tek renk monotonluğundan sıkılanlar içintercih edilen renkler ve tonları bir araya getirilerek, çok trend ve şık dekorasyonlar yapılabilmektedir.  Özellikle yatak odalarının en önemli parçası olanlardan biri de,  pike ve nevresim takımı çeşitleridir.

 

Baskı ve desenlerin yerine gelecek yıl, çeşitli renk bloklu ayrıntılara yer verebilirsiniz. Nevresim ve pikeler de kullanılabilir. Eğer bir yatak odası dekorasyonu yapmak isteniyorsa, doğadan esintiler taşıyan, toprak tonlarını tercih edebilirsiniz.

 

Eğer baskı ve desenden vazgeçemem diyorsanız, tropikal çiçeklerin yer aldığı desenlere yer verebilirsiniz. Bunun için canlı renkler kullanabilir, tropik bir hava yaratabilirsiniz. Yine sevenler, haki ve bej tonlarını da kullanabilir. Bunlar da şık bir dekorasyon oluşturacaktır.

 

İlgili Link: Huzurlu Uyku İçin Yatak Odasında Olması Gereken Renkler

 

Ahşap ve Hasır Modası 

 

Ahşap detaylar, her yıl olduğu gibi bu yıl da, yatak odası dekorasyonların da yerini almaktadır. Doğal ahşap mobilyalar, ahşap duvar detayları 2021 yatak odası trenleri arasındadır. Ahşap detayların genellikle, doğayı yansıttığı ve modern bir görüntü yarattığı düşünülmektedir.

 

Yine ahşap parçaların bütünleyicisi olan hasır detaylar da, 2021 yatak odası modalarından olacaktır. Daha çok hasır detay, sepet gibi dekor ürünlerin de yer alacaktır. Yine hasır ve ahşap rengini çeşitli kombinlerle birleştirip kullanmak, oldukça trend bir hava verecektir.

 

Ahşap özellikle, yatak başlıkları için kullanılacaktır. Yatak başlıkları ahşap tercih edilerek, istenilen tarz da bir oda dekore edilebilir. Ahşap çerçeveli makyaj aynaları da 2021 de oldukça popülerlik kazanacaktır.

 

Yatak Odası Lambaları 

 

Yatak Odası Lamba Önerileri
Yatak Odası Lambaları

 

Bilindiği üzere, evin tüm odalarının olmazsa olmazı lambalardır. Aydınlatma önemli bir detaydır. 2021 yatak odası trendlerin de, daha çok sarkıt şeklinde ki lambalar göze çarpmaktadır. Özellikle yatak başlıklarının yanın da yer alan sarkıt lambalar, ikili ve üçlü şekil de oda aydınlatmasın da kullanılabilir. Bu lambalar klasik görüntülerin aksine, çok modern ve farklı bir dekor yaratacaktır.

 

Şık ve Modern Tablolar 

 

2021 yatak odası trendlerin de dikkat çeken parçalardan bir tanesi de büyük tablolardır. Her ebatta ve çeşitte, farklı boylar da ki bu tablolar, yatak odasına ayrı bir hava katacaktır. İstenilen renkte tablolar tercih edilebilir.

 

Bu şekil de yatak odası hem dikkat çekici olacak, hem de daha enerjisi yüksek ve keyifli bir oda haline gelecektir. Tablolar özellikle, yatak başlıklarının üzerin de ya da boş kalan duvarlar da tercih edilebilir. Farklı olarak 3D boyutlu tablolar, parça halin de manzara tabloları kullanılabilir.

 

Eğer yatak başlığı ahşap tercih edilecekse, başlığın üzerine, yeşil renkte doğa manzaralı bir tablo koyulabilir. Ya da bir ülke veya şehir tablosu da oldukça dikkat çekici olacaktır.

 

İlgili Link: Doğru Bir Uyku İçin Doğal Malzemeli Ürünler Kullanın

 

Yatak Odası Bitkileri 

 

Yatak Odası Lamba Önerileri
Yatak Odası Bitkileri

 

2021 yatak odası dekorasyonları da ahşap ve hasır olunca, bitkilerin de olması tamamlayıcı olacaktır. Hasır sepetler içerisine bitkiler koyulabilir. Bu yatak odasına doğadan esintiler katacaktır.

 

Yine büyük saksılar da, yeşil yapraklı ev bitkilerini de kullanmak oda da adeta bir doğa havası estirebilir. Ahşap ve yeşilin uyumu muazzam bir hava verecektir. Yatak odası dekorasyonları, 2021 de oldukça dikkat çekecek ve talep görecektir.

 

Evin en önemli ve en çok kullanılan yaşam alanlarından bir tanesi de yatak odalarıdır. Bundan ötürü, yatak odalarının stili de, her yıl farklı bir moda ile çeşitli seçeneklerle değişmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu