Anne Çocuk

Kolik Bebekler Nasıl Sakinleştirilir

Kolik bebek nasıl sakinleştirilir olayından önce kolik bebek kime denir konusuna bir açıklama yapmak gerekir. Kolik bebek, uzun süre ağlayan ve susturulamayan ağlama krizine verilen bir isimdir. Bebekler sanki etleri parçalanıyormuş gibi ağlıyor ise o bebeklerin kolik olma olasılığı oldukça yüksektir. Bu nedenle öncelikle bebeğin kolik olup olmadığı araştırılmalıdır. Doktora başvurulması gerekir. Bebeğin kolik olduğuna emin olduktan sonra sakinleştirmek amacı ile yapılması gereken bazı durumlar vardır. Öncelikle kolik bebeği sakinleştirmek için annelerin sakin olması gerekir. Bu nedenle de derin bir nefes alınmalıdır. Bebeğin rahatlamasını sağlamak amacı ile doktora danışarak şurup ya da damla kullanılabilir. Aynı zaman da bitkisel damlalar kullanılarak da bebeğin rahatlaması sağlanabilir. Bebek kucağa alınarak aşağı yukarı hareketler yapılmalıdır. Bu hareket bebeğin sakinleşmesine ve ağlamasının dinmesine yardımcı olur. Ilık su içerisine bebekler için özel üretilmiş olan rezeneden bir çay kaşığı eklenerek bebeğin sakinleşmesi sağlanabilir. Bebeğin geçirdiği krizlerin ne kadarlık bir saat aralığında olduğuna dikkat edilmelidir. Ağlama krizinin olduğu saatler içerisinde evde olmaya dikkat edilmelidir. Çünkü bebek kriz anında evde olduğu zaman süreci daha rahat bir şekilde atlatabilmektedir.

 

 

Bebeklerin Kolik Olma Nedeni Nedir?

 

Bebeklerde önemli kolun en önemli nedeni bebeklerde sebep gaz sancısıdır. Bebeğin emzirilmesi gerektiğini annenin yedikleri bebeğin vücuduna geçer. Bu durumda de annenin gaz yapan yiyeceklerden uzak durmaları gerekir. Bu şekilde bebeklerin gaz sorunu yaşamasının önüne geçilmiş olur. Annenin gergin olması ya da stresli olması gerekir bebekler bunu hissederler. Bu durumda da emme altında biran önce bitirmek isterler. Bu şekilde bir emme yapın yerine getirmeleri içindir gaz sancısı çekmeye başlarlar. Bebeklerin hassas olması ve asabi olmaları da kolik sancısıçekmeleri neden olan bir diğer durumdur. Bebeklerin sinir sistemini yeterince olgunlaşmaması için da bebekler kolik rahatsızlığı yaşarlar. Kolik rahatsızlık genel olarak ilk çocuklarda sorunlu bir sorundur. Hamilelik renklerde düşük sorunun yaşanması gerekiyor da bebeklerde kolik sancısı yaşanır. Bebeğin inek sütü içiyor. Bu durumun nedeni bebeklerin inek sütüne karşı alerjilerinin nedeni.

 

Bebeklerin Kolik Sorunları İçin Neler Yapılır?

 

Biberon seçiminde Gaz sorununun ortadan kaldırılabilmesi için. Bebeğin ay içi ve beslenme şekline uygun bir biberon tercih edilir daha rahat beslenmesini gerektirir. Bebek emzirilirken annenin sakin olması gerekir. Bebek ağladığı zaman ona sakin davranılması gerekir. Çünkü bebekler annelerinin hareketlerinden oldukça fazla yaşıirler. Bebeğe fazla gıda verilmemelidir. İki saatte bir bebek beslenmelidir. Bebeğin beslenmesi altında bebeğin kafasının dik tutulması gerek. Bu şekilde hava yutma olasılığı ortadan kaldırılmış olur. Bebek evin içinde bile olsa gezdirecektir. Bebekler ilgilerinin dağılmasıdır. Bebeğe alçak sesli müzik dinletilmesi gerekir da kolik sorununu unuturlar. Bebeğe masaj yaparak rahatlanması yapılmaktadır.

 

Kolik Sorununun Tedavisi Nedir?

 

Kolik sorunun tam olarak nedeninin anlaşılması. Kolik sorun için yapılan uygulamaların işe yarama durumu oldukça düşüktür. Kolik sorunun ortadan kalkması için bebeğin büyümesinin beklenmesi gerekiyor. Bu esnada sadece bebeği rahatlatacak olan uygulamaların yerine getirilmesi mümkündür. Genel olarak kolik sorunu ortadan kalkar. Ancak bu süreç içinde annelerin bebeklere sakin bir şekilde yaklaşması gerekir. Çünkü bebekler en fazla annelerinden etkilenirler. Kolik sorun giderme kalkana kadar hastanın ve sakin davranılması bebek için oldukça önemli bir durumdur.

 

Kolik bebek nasıl sakinleştirilir olayından önce kolik bebek kime denir konusuna bir açıklama yapmak gerekir. Kolik bebek, uzun süre ağlayan ve susturulamayan ağlama krizine verilen bir isimdir. Bebekler sanki etleri parçalanıyormuş gibi ağlıyor ise o bebeklerin kolik olma olasılığı oldukça yüksektir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu