Buradasınız
Anasayfa > Genel > Bergamot Yağı

Bergamot Yağı

Bergamot Yağı Nasıl Yapılır

Bergamot ağacının işlem görmesi sonucunda üretimi gerçekleştirilmekte olan bergamot yağı, esans içeren yağlar arasında yer almaktadır. Acı bir tat içeren bu yağın kendine özgü kahverengi tonlarında bir rengi bulunmaktadır. Güzel bir kokuyu içerisinde barındıran bu yağ çeşidi çoğunlukla odalara sıkılan oda kokularının içerisinde de yer almaktadır.

 

Bunun yanında sağlık açısından da birçok alanda faydalar sağlamakta olan bu yağ çeşidi içerisinde birden çok farklı vitamini barındırmaktadır. Üretim yeri çoğunlukla Avrupa ülkeleri olan bu bergamot bitkisi meyve kategorisine girmektedir. Kozmetik alanda da ün salmış olan bergamot yağ olarak kullanılarak da adından sıklıkla söz ettirmektedir.

 

 

Bergamot Yağı Faydaları  

 

Bergamot yağı, ağaç üzerindeki meyvelerin soğuk uygulamalardan geçmesi sonucunda elde edilmektedir. Farklı alanlarda fayda sağlayan bu yağ bünyesinde anti-depresan etkisi barındırmaktadır. Bu nedenle özellikle psikoloji alanında sıklıkla kullanılan bergamot yağı, depresyon kaynaklı hastalıklarda sakinleştirici özelliği ile ciddi oranda fayda sağlamaktadır.

 

Ayrıca bu yağ vücut için oldukça önemli bir değer olan kan şekerinin dengelenmesinde, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, bozuk olan sindirim sisteminin düzene girmesinde de oldukça büyük faydalara sahiptir. Tüm bunların yanında solunum sistemi üzerinde oluşan hastalıkların giderilmesinde de bergamot yağının faydaları yadsınamaz niteliktedir.

İlgili Link: Bergamot Çayı

 

Bergamot Yağı Zararları  

 

Kimyasal alanda olduğu gibi bitkisel alanda da ürünlerin uygun niteliklerden fazla tüketilmesi insan vücudu üzerinde bazı olumsuzlukların belirmesine yol açmaktadır. Cilt üzerinde olumsuz etkisi bulunan bergamot yağı, cildin özellikle güneş karşısında daha hassas bir hal almasına olanak sağlayarak cilt kanserini büyük ölçüde tetiklemektedir.

 

Aynı zamanda çoğunlukla alerjik hastalıkları da tetikleyen bu yağ çeşidi hamilelik sürecinde de kullanılmamalıdır. Hassas olan midelerin de dikkatli kullanması gereken bu bitkisel ürün aşırı ve yanlış tüketimi sonrasında mide bulantısı gibi zararları da doğurabilmektedir. Çoğunlukla günde 2 fincan gibi bir tüketim gerektiren bu yağ fazla ölçülerde kullanılmamalıdır.

 

Bergamot Yağı Nasıl Kullanılır? 

 

Vücut üzerinde birçok fayda sağlayan bu yağ kullanımında kullanılacak olan bölge oldukça önemli bir detaydır. Bölgeye göre çeşitlilik gösteren yağın kullanım şekilleri arasında ağrı eşiğini düşürmesi için masaj yolu ile uygulama ilk sırada yer almaktadır.

 

Güzel koku yayma özelliği ile de ünlü olan bu yağ çayların içerisinde koku niyetine kullanılabildiği gibi oda kokusu ya da parfümlerin içerisinde de yer almaktadır. Çoğunlukla kış aylarında görülen grip, boğaz ağrısı gibi şikâyetleri sonlandırmak adına kullanılmakta olan bergamot yağı, bir miktar su içerisine katılarak buhar banyosu şeklinde de tüketilebilmektedir.

 

Bergamot ağacının işlem görmesi sonucunda üretimi gerçekleştirilmekte olan bergomot yağı, esans içeren yağlar arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

Top