Bebekler Ne Zaman Anne Sütünden Kesilmeli
Bebek büyütürken şüphesiz onu, bebekler ne zaman anne sütünden kesilmeli sormamız cevabını merak ediyor. Bilindiği seçin anne sütü bebekler için eşi benzeri bulunmayan bir besin kaynağıdır. Özellikle ilk 6 ay ek gıda durumu için bir sorun yoksa bebekler anne sütü ile beslenir. 6 aydan sonra anne sütüne ek gıdalar da eşlik etmeye başlar. Emzirme dönemi bebeği bağlanma kurullarında da önemli bir yere sahiptir. Seçmek anne emzirmeyi bıraktığında çocuğuyla olan bağın kopacaktır endişe edebilmektedir. Bu endişe gayet normal ama belli bir süre sonra bebeğe verilen sütün kimyası değişebilir ve biyolojik anne sütünden kesilmesi gerekir.
Anne Sütü Kaç Yaşına Kadar Vereceğim?
Anne Sütünden Keserken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Anne Sütü Neden Önemli?
Anne sütünün bebek gelişimi için, emzirme döneminin de anne için kanıtlanmış olduğu faydası bulunmaktadır. Anne sütü içerik altında yetişkinlik dönemini dahi seçebilirsiniz. Bebeğin bağlantının etkili olduğu gibi yetişkinlik döneminde yaşanabilecek kronik rahatsızlıkların da önüne geçebiliyor. Bebeğin sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi neden da anne sütünün önemi büyüktür. Anne sütü kullandıklarınız. Anne sütünde doğumdan sonraki ilk buluşma çok önemlidir. Doğumdan sonra en kısa sürede emzirme işlemine başlayabilir. Süt üretimin artmasına sebep olacak. Dünyaya alışma evresindeki bebeğin bağışıklığının güçlenmesi hizmeti da ağız sütü denilen ilk süt vitamini takviyesi çalışma üstleniyor.Önemli faydaları bulunmaktadır. Uzun süre bebeğini emzirmiş annelerde meme ve rahim kanserlerine daha az rastlanmıştır görülüyor.
Anne Sütü Kaç Yaşına Kadar Vereceğim?
Bebeğin ne zaman sütten kesilmesi hususunda fazlaca çevre yanılgı olabiliyor. Daha açık bir ifadeyle bu kafadan bir ses altında. Sütten kesiminde ve bebeğin buna ne kadar hazır olduğunu değerlendirmek gerekiyor. İlk 6 ay anne sütünün ne kadar önemli ölçüde bahsedilmişti. İdeal süreç 2 yaşına kadar olan dönemdir. Anne emzirmeye müsaitse ve bebek de bu konuda istekliyse 2 yaşa kadar emzirmek uygundur. Bu süreç bebekten bebeğe ve annenin ihtiyacına göre değişebiliyor. Günümüzde ihtiyaç insan 2 yaşından önce sütten kesmek gerekir kalabiliyor. İlk 6 ay kritik dönemdir ve olayın anne sütü verildiyse devamında uygun besinlerle büyüme imkanı sağlayabilir. Emzirmeyi kesme aşamasında 2 yaş sınırının olması, iki kez sonra anne sütünün kimyasının değişmeye başlamasıyla çalışır duruma gelir. Farklı bir gelişim için farklıdır. 2 yaş sonrasının en önemli gündemi tuvalet eğitimi oluyor.
Anne Sütünden Keserken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Bu süreç pata küte ya da tiksindirerek noktalanan bir süreç olmamalıdır. Emzirmenin anne ve bebek arasında bir bağ olduğunu düşünürsek o olabildiğince hassas davranmalıdır. Bu hususta da kademeli bırakma yoluna başvurulabilir. Gün uygulama azalacak. Hem anne hem bebek giysileri doğal yoldan alışmışlardır. 2 yaştan sonra bebekler meme emmeyi reddederek kendiliğinden bırakabiliyor. Bunlar arasından bir problem yok. Kontrollü bırakılacaksa da dediğimiz gibi güzel bir vedamız. Çocukta herhangi bir duygusal yıpranmaya yol açmayın. Memeye tiksindirici ürünler sürme yanlışına düşülmemelidir. Bu hem çocuğu hem de anneyi istemeden de olsa üzebilecek bir yöntemdir.Bu adım atılacak ilk adım ve en makul yol çocuğumuzu sebebini açıklayarak yaklaşılmalı.