Genel

Arap Yasemini Çiçeği

Güzel kokusuyla mest eden Arap yasemini çiçeği, kokusu kadar görüntüsüyle de mest etmeyi başarır. Görsel olarak sarı, yeşil ve çalılı şekilde olan çiçeğin egzotik bir havası vardır. Bitki dünyasında yıllık olarak adlandırabileceğimiz bir bitki çeşididir. Yıl boyunca ise çiçeklerini dökmeyerek çalı haliyle kalmaya devam eder. Bakıldığı zaman ise en çok tercih edilen çiçek çeşitlerinden biri olarak bilinir. Kokusu, estetik görselliği ile herkes tarafından tercih edilebilecek muhteşemliğe sahiptir.

Çiçeğin bu denli tercih edilmesi ve yetiştirilmesinin nedenlerinden biri kokusundan dolayıdır. Oldukça hoş bir kokuya sahip olması çiçeğinde sevilmesine zemin hazırlıyor.

Arap Yasemini Çiçeği Hangi İklimi Sever?

Arap yasemini çiçeğinin Akdeniz iklimini sevdiğini ve sorunsuz şekilde yetiştirilebileceğini söylememiz gerekir. Sıcak iklimleri seven ve sıcak iklimlerde yetişebilen bir özelliğe sahip olmasıyla bilinir. Eğer ki Arap yasemini çiçeğini yetiştirmek istiyorsanız mutlaka sıcak bir iklimde olmasına dikkat etmeniz gerekir. Sabahları çiçeklerini daha çok saklar halde tutan bu çiçeğin, akşam vakitlerinde ise çiçeklerini açarak hoş görüntü yaymış olduğunu söylemek isteriz.

Arap Yasemini Çiçeği Özellikleri  Nelerdir?

Arap yasemini çiçeğinin kokusunun çok güzel olmasından dolayı beraberinde bir sürü böceği de çekmeye başlar. Fakat her ne kadar böcekler çiçek etrafında toplansa da çiçeğe zarar vermeyecektir. Lakin bitki piresi olarak bilinen böcek türlerinin çiçeğe zarar verme durumu söz konusu olabilir. Doğal ilaçlama yöntemleri ile pire böceğin çiçeğe zarar vermesi önlenmeye başlanır.

Arap yasemini çiçeğinin toprağıyla ilgilenilmesi gerekir. Özellikle toprağının ara ara havalandırılması gerekir. Çok koklamak ve çiçek ile temas halinde olmak çiçeğin beyaz görüntüsünü karartmaya neden olacaktır.

Arap Yasemini Çiçeğinin Budaması Nasıl Yapılır?

Arap yasemini çiçeği yetiştirecek olanların budama işlemini de ihmal etmemesi gerekir. Budama işleminin yapılmasının nedeni ise çiçeğin kontrol altında tutulmasını sağlamak olacaktır. Çiçeğin daha verimli bir şekilde büyümesini sağlamaya yardımcı olur. Budama işlerine başlayacak olanların ise seçecekleri mevsimin ilkbahar ayları itibariyle olması gerekecektir.

İlgili Link: Adıyla Musamma Unutmabeni Çiçeği

Budama yaparken çiçeğin ölü olan dallarını alabilirsiniz. Çiçeğin çalı görüntüsü yok edilmeden daha çok çalı görüntüsü verecek şekilde bir budama işlemi yapılması gerekir. Budama ile çiçeğin görmek istediğiniz estetik güzelliğe kavuşmasını sağlamış olursunuz. Çiçeğin budamasıyla ilgili bir zaman durumu söz konusu değildir. Ne zaman isterseniz budama işlemlerini kolaylıkla yapabilmeniz mümkündür.

Arap Yasemini Çiçeğinin Toprak Özellikleri

Arap yasemini çiçeğinin istediği toprak özellikleri olurken, yetiştirmek amacıyla toprak seçiminizi doğru yapmaya dikkat etmeniz gerekiyor. Arap yasemini çiçeğinin sevdiği toprağın özelliklerinin neler olduğunu sıraladığımız zaman;

Arap Yasemini Çiçeği Özellikleri
  • Organik bakımından zengin olan
  • Humuslu
  • Geçirgen ve karakterli özelliğe sahip

Topraklarda kolayca yetişebilme özelliğine sahip olan bir bitki olarak ön plana çıkar. Çiçeği yetiştirirken en önemli faktörlerden biri kesinlikle susuz bırakılmamasıdır. Çünkü sulama konusunda her ne kadar hassas bir bitki olmasa da susuz kalmayı sevmez. Sulama sırasında toprağın nemli kalabilecek şekilde ayarlanması yeterli olacaktır.

Arap Yasemini Çiçeğinin Faydaları Var Mıdır?

Estetik görüntüsü, kokusuyla mest eden Arap yasemini çiçeği faydası var mı en çok bilinmesi gereken konular arasında yer alır. Sadece koku ve görüntüsüyle sınırlı kalmayarak insan yaşamına sağladığı faydalarıyla da adını duyurmayı başaran bir bitki çeşididir. Arap yaseminin çiçeğinin çayını yapıp tükettiğiniz zaman metabolizmanın hızlanmasını sağlayabilirsiniz.

İlgili Link: Areka Palmiye Bitkisi Hakkında Merak Edilenler

Yağ yakımını son derece hızlı şekilde yakma konusunda başarılı bir katkı sağlayan bitkidir. Çiçeğin içerisinde ise catein adı verilen bir madde yer alır. Bu madde çay yapımı ile daha çok ortaya çıkar. Bağışıklığın güçlenmesinde etkili bir özelliğe sahiptir. Arap Yasemini çiçeğinin faydaları çok olduğundan sıklıkla tercih edildiğini ifade etmek mümkündür.

Arap Yasemini Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açmaktadır?

Harika bir güzelliğin adresi konumunda yer alan Arap Ya emini Çiçeği; ilk baharla birlikte açmaya başlar. Tam olarak verimineyse yaz aylarında ulaşmaktadır. Beyaz renkli çiçeklere sahip olan bu çiçek; yeşille beyazın mükemmel uyumumu gözler önüne serer. Bu da özellikle iç ve dış mekanlarda sıklıkla tercih edilmesine neden olur. Arap Yasemini çiçeği öbek öbek çiçek açmaktadır. Her bir öbekte ortalama 3 ile 12 çiçek çıkmaktadır.

Arap Yasemini Çiçekleri Kokar Mı?

Küçücük beyaz renkli çiçeklere sahip olan Arap Yasemini çiçeğinin koyu renkli yaprakları bulunmaktadır. Diğer yasemin çiçeklerinin aksine daha az miktarda bir kokuya sahip olan bu çiçek; teras ve balkonların vazgeçilmezleri arasında yer alır. Bu çiçek; Bahar aylarından başlayarak yaz mevsiminin sonuna kadar yaşam alanlarına mükemmel bir görsellik katar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu