Cilt Bakımı ve Saç BakımıGenel

Shea Yağı

Shea yağı, doğal bileşenler arasında yer alan son zamanlarda adını çok sık duyduğumuz, genellikle cilt bakım ürünlerinin içerisinde çok sık karşılaşılan yağlardandır. Yaşadığımız yüzyılda olumsuz iklim koşulları,  sulardaki kireç miktarının artmış olması hayatın her geçen gün daha zor olacağının bize mesajını veriyor.  Elastik yapıda olan formu ve cildi beslemek adına katkılarından dolayı ürüne karşı talep oldukça artmıştır. Shea yağı hakkında birçok soru ve merak edilen konuşlar vardır. Gelin birlikte bu soruların cevaplarına göz atalım.

İlgili Link: Vazelin Faydaları Nelerdir

Shea Yağı Nedir?  

Shea yağı, isminden de anlaşılacağı üzere Türkçe olmayıp, ismini Afrika topraklarında yetişen bir ağaçtan almış olduğu bilinir. Afrika’da yetişen bu ağacın dallarından fındıklar toplanıyor, bir araya getirilip birçok işlem uygulanması sonucunda meydana gelen fildişi rengine sahip bir yağ elde edilir. Adını çok sık duyduğumuz özellikle de kozmetikte kullanım bakımından çığır açan bu yağ aslında geçmişten günümüze kullanılan üründür. Aslına bakıldığında geleneksel tıp alanında uzun yıllardır kullanılmakta olan bir üründür. Shea meyvesi ısıtıldığında ortaya çıkan özüt saç ve cilt derisindeki

Shea meyvesi ısıtıldığında ortaya çıkan özüt ise saç ve ciltteki lipitleri besleyen, yenileyen ve hasar gideren altın renkte bir esansiyel yağ içeriyor. Ciltte yumuşakça kayarak hızlıca emilen ve yapışkan bir his bırakmayan yağın zamansız güzelliğin sırlarından biri olduğu kabul ediliyor.

Besleyici organik krem Pure Shea Butter, otoritelerce saç, dudak ayak ve dirsek için en mükemmel nemlendirici kabul ediliyor.

İlgili Link: Evde Güzellik Bakım Rehberi

Shea Yağı Faydaları  

Shea Yağı Faydaları

Shea yağı faydaları ve kullanım alanları nelerdir?  Hangi alanlarda ve durumlarda kullanılması doğrudur?  Gibi birçok kullanıcı bu soruların cevaplarını araştırır. Shea yağı faydaları cilt bakımı konusunda oldukça iddialı ve birçok üründe rastlayabileceğimiz ürünlerin başında gelir. Nemlendirici özelliği bakımından doğal içeriğe sahip olan shea yağı, antioksidan kaynağı olarak görülür. Cilt bakımlarında günlük rutinler oldukça önemli olup bu yağ içerik bakımından günlük kullanıma uygun bir şekilde hazırlanır. İçeriği, antioksidan bakımından zengin olduğundan cilt bakımı hariç birçok alanda kullanıma uygun görülür. Shea yağı faydalarını şu şekilde sıralamam mümkündür.

  • Cilt ile birleşimi sırasında yağın içeriğinde bulunan asitler ciltte erime gösterir. Bunun bizlere sağladığı en büyük katkı şu şekilde açıklanır. Ciltte eriyen bu yağ asitleri sayesinde cilt yumuşak bir hâle gelir ve nemlendirici eksiği karşılanır. Shea yağının kullanımı tüm cilt tiplerine uygun olup, kullanımı şiddetle tavsiye edilen ürünler arasındadır.
  • Yaşlanma karşıtı içeriğe sahip olmakla birlikte düzenli kullanan bireylere yaşlanma etkilerini önleyici belirtiler sunar.
  • İçeriğindeki antioksidan etki ile cilde gelen kirli havayı ve yıpratıcı etkisini azaltır, gelen zararlı ışınlar karşısında cildi koruma özelliği gösterir.
  • Ciltte oluşan lekeleri giderir, pürüzleri yok etmeye yardımcı olur.

İlgili Link: Kışın El Bakımı Nasıl Yapılır

Shea Yağı Nasıl Kullanılır?  

Shea Yağı Nasıl Kullanılır

Shea yağı kullanımı doğru ve yeterli miktarda kullanılması oldukça önemlidir. Aksi takdirde her şeyin fazlasının zararlı olduğu gibi kullanımda miktar önemlidir. Doğal bir yapıda olduğundan cilt üzerine de doğrudan uygulanabilir. Yüze uygulama esnasında tamamına sürmeden önce ufak bir bölgede uygulayıp cildinizin gösterdiği herhangi bir reaksiyon durumunda kullanımı bırakmanız önerilir. Direkt uygulamak yerine içeriğinde shea yağı bulunan ürünleri kullanarak da bu üründen faydalanabilirsiniz. Shea yağı kozmetik ürünlerinin birçoğunda karşımıza çıkar örneğin ruj seçimlerinde içerik olarak kullanılan bu yağ ile dudaklarınızı nemlendirebilir daha doğal görünüme sahip olabilirsiniz. Kozmetik ürünlerinin başında gelen fondötenlerin içeriğinde de shea yağı kullanılır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu