Dekorasyon

2020 Duvar Dekorasyon Trendleri

2020 duvar dekorasyon trendleri, geçmiş yıllara nazaran oldukça fazla çeşitlilik göstermektedir. Önceden farklı renklerde saten boyalar ve pastel renklerde yağlıboya duvarlar öne çıkarken, son zamanlarda nostaljik bir şekilde duvar kağıtlarına talep artmıştır. Duvar kağıtlarında ise üç boyutlu tasarımları görmek mümkündür. Evde otururken arkadaki duvar kağıdının sokak ya da kırlarda tasvir edilmiş şekli, insanı da içinde yaşıyor hissini verecek şekilde tasarlanır. Üç boyutlu çizimlerin en çok beğenilen taraflarından biri de az önce bahsedilen özelliğidir. Bir duvarın kağıt, bir başka duvarın da yağlıboya olduğu duvar tasarımları da bu sene tercih edilen tasarımlar içerisindedir. Ayrıca, taş ve ahşap duvar tasarımlarını da duvarlarda görmek mümkündür.

Ahşap Şıklığı

2020 duvar dekorasyon trendleri içerisinde ahşaplar da son derece ilgi çeken modeller içerisindedir. Ahşabın sıcaklığı duvarlarda hem şık hem de huzur verici etkiler yaratacaktır. Lamine tasarımlar, taban döşemelerinde olduğu kadar, duvarlarda da şık bir hava yaratacaktır. Son zamanlarda gelişen yapı teknolojileri sayesinde lamine kaplamalarda neme dayanıklı tasarımlar ortaya konmaktadır. Kabarmayı önleyecek ve ısı yalıtımını da sağlayacak bu tasarımlar, en çok tercih edilen duvar kaplamaları arasındadır. Klasik duvar kaplamalarının dışında farklı tasarımlara yönelmek isteyenler için ahşap modeller farklı çizgilerde yer alır. Özellikle, yazlık ve coğrafi açıdan ormanlık bir bölgede yer alan evlerde ahşap duvar kaplamaları oldukça talep gören tasarımlardır.

Taş ve Tuğla Duvar Tasarımların Doğallığı

2020 duvar dekorasyon trendleri arasında sıkça duyulan duvar kaplamaları içerisinde kültür tuğlası öne çıkmaktadır. Doğal taş görünümünde olan bu tuğlalar, konulduğu alanda sıcak bir atmosfer sunacak olan tasarımlardır. Modern tasarımlı evlerin pek çoğunda tuğla tasarımlı duvar dekorasyonları sıkça görünmektedir. Yaşam alanlarında irili ufaklı büyüklükte ve doğal taş renginde olan yapay taş tasarımları oldukça şık duracak modeller arasındadır. Duvarlara şıklık sunan bu modeller, uygun maliyetli olması sebebiyle de tercih edilirler. Farklı taş renklerinde kültür tuğlalarını yaşam alanlarında görmek mümkündür. Evlere doğal ve dinlendirici bir hava katması açısından tercih edilen tasarımlar arasındadır.

Yaşam Alanlarında Sakinleştirici Etkiler

Yaşam alanlarını güzelleştiren unsurların başında, şık mobilya tasarımları gelmektedir. Mobilyaları tamamlayan ana faktörler de duvar tasarımlarıdır. Mobilya ve objelere uygun renkteki duvar renkleri ve tasarımları, evi tamamlayan ana hatlar içerisindedir. Son zamanlarda duvarlarda, yapay ya da doğal yaprak tasarımlarını da görmek mümkündür. Şık durmasının yanında, biraz bakım isteyen duvar trendleri arasındadır. Doğal yaşama dönüş akımından duvarlar da etkilenmektedir. Bu sayede taş ve tuğlalar, ahşap ya da yeşil yapraklı bitkileri duvarlarda görmek mümkündür. Evlerde sakinleştirici etki yaratması bakımından da pek çok kesim tarafından tercih edilen duvar trendleri içerisindedir. Kişinin yaşam şekline ve zevkine uygun duvar trendleri, 2020 yılında farklı tasarımlarda yer almaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu